fb

Archiv novinek

Pronájem dopravního značení

Zpomalovací prahy

Zpomalovacím prahům či retardérům dali Češi v minulosti spoustu kreativních názvů, jako je ležící nebo spící policajt. Tyto prahy (jak si jejich mnozí odpůrci myslí) však na cestě nejsou jen proto, abyste si při nešikovném najetí na ně narazili zadní část svého těla.
O jejich významnosti se už dlouhá léta vedou debaty a dělají se nejrůznější průzkumy. Nic však není černobílé. Existuje spousta druhů zpomalovacích prahů, o jejichž přínosech nebo škodlivosti můžeme diskutovat. Všichni se ale zřejmě shodneme na tom, že tyto prahy rozhodně mají význam v okolí škol a na místech, kde se často pohybují děti. Neukázněné řidiče určitě zpomalí efektivněji, než “pouhé” dopravní značení (přičemž se samozřejmě běžně používá kombinace těchto prostředků).

Parkovací zábrany

Pokud pokukujete po parkovacích zábranách, zřejmě jste zažili situaci, kdy vám někdo neoprávněně vjel na vaše rezervované parkovací místo nebo na soukromý neveřejný prostor. A přestože jsou tato místa často označena zákazem vjezdu či jinak, najdou se experti, kteří to nerespektují. Pokud si potřebujete označit parkovací místo, zřejmě budete chtít využít typ parkovací sklopné zábrany. Ta je určena právě pro rezervaci místa nebo pro omezení vjezdu do neveřejných prostor. Je vybavena s uzamykatelným systémem v podobě mechanického zámku. Můžete s ní tak libovolně manipulovat. Můžete si vybrat mezi “parkovacím sloupkem”, “motýlkem” nebo “U60” a “U80”.

Dopravní zrcadla

Dopravní zrcadla mohou tak trochu mást svým názvem. Jedná se o vypouklá zrcadla kruhového nebo obdélníkového typu, která však nacházejí využití i jinde než v dopravě. Často se totiž používají také v obchodech, skladech a výjezdech z garáží. Jejich nejdůležitější role je však opravdu na silnicích. Dopravní zrcadla umožňují řidiči rozhled a přehlednost v místech, kde by jinak viditelnost nebyla dobrá. Výrazně tak zvyšují bezpečnost na silnicích.  

Zpět na výpis novinek